طرز تهیه مربای به؛ ترفندها و دستورالعملی ساده برای پخت این دسر خانگی
آیا شما هم تا به حال مثل ما به این فکر افتادهاید که با میوه زرد رنگ و پفکی به، چه چیزهایی میشود تهیه کرد؟ دیگر نیازی نیست به انبوه بههای بازار با حسرت نگاه کنید! چرا که قطعا یکی از بهترین دستورهای میوه به، در همین مطلب است. این بار در مجله بارجیل همراه شما هستیم تا با یکی از خوشمزهترین مرباهای خانگی، یعنی مربای به آشنا شویم. این مربای خانگی خوشمزه، آسان و سریع است و تهیه آن فقط به 4 ماده اولیه ساده نیاز دارد. اگر مشتاقید هرچه سریعتر این خوشمزه استثنایی را به سفرههایتان اضافه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
لیست مواد لازم برای تهیه مربای به؛ شروعی ساده برای دسری خوشمزه
میوه به معمولا به صورت خام مصرف نمیشود. این میوه پاییزی زرد و پفکی است و بافتی شبیه سیب یا گلابی دارد. با این حال عاشقان میوه به، به خصوص در ایران، روشهای مختلفی را برای مصرف آن پیدا کردهاند؛ از کمپوت و مربا گرفته تا انواع خورشت و پلو! جدولی که در ادامه همین بخش میبینید، لیست کامل مواد لازم برای تهیه مربای به است. پیشنهاد میکنیم هرچه سریعتر اقلام زیر را تهیه کنید تا این مربای خوشمزه را در کنار انواع پنکیک خانگی برای صبحانه و عصرانه نوش جان کنید.
میوه به | 5 الی 6 عدد |
آب | 4 و ¼ فنجان |
آب لیمو | ¼ فنجان |
زست لیمو (پوست لیمو رندهشده) | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 4 پیمانه |
هل | 7 الی 8 عدد |
آموزش مربای به؛ گام به گام تا دستیابی به مربایی بینظیر
برای تهیه مربا به ابتدا میوههای به را شسته و از وسط نصف کنید. حالا هستهها را جدا کرده و به کمک یک رنده، تمام میوهها را رنده کنید. در نهایت باید حدود 6 فنجان به رندهشده داشته باشید.
در یک قابلمه بزرگ حدود 4 و ¼ پیمانه آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. به رنده شده، آب لیمو و پوست لیمو را داخل آب ریخته و حرارت را کم کنید و حدود 10 دقیقه بجوشانید تا به نرم شود.
حالا شکر را اضافه کرده و مجددا حرارت را افزایش دهید تا به جوش آید. در این مرحله باید ترکیب مربای به را مداوم هم بزنید تا تمام شکر حل شود. سپس حرارت را تا حد متوسط کم کنید.
در قابلمه را بردارید و ترکیب داخل آن را گهگاه هم بزنید تا مربای به صورتی رنگ شود و به غلظت دلخواه برسد. حدود 30 تا 50 دقیقه کافی خواهد بود. اگر مربا غلیظ شد اما صورتی نشد، کمی آب اضافه کنید و کمی بیشتر بپزید. سپس دانههای هل (و در صورت علاقه یک تکه دارچین) را داخل مربا انداخته و اجازه دهید ده دقیقه دیگر با حرارت کم بپزد.
به همین سادگی مربای به شما آماده نوش جان کردن است! اگر از سادگی طرز تهیه مربای به شگفتزده شدهاید، پیشنهاد میکنیم حتما طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی را هم یاد بگیرید.
فوت و فن تهیه مربای به؛ نکات کلیدی و ترفندهای ضروری
برای داشتن یک مربا به خوشمزه، چند فوت و فن ساده را باید یاد بگیرید. در ادامه این موارد را به شما آموزش میدهیم.
- یک قطره از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد بدون متلاشیشدن به ته لیوان برسد یعنی مربای به قوام مناسب رسیده اما اگر متلاشی شود یعنی مربا نیاز به جوشیدن بیشتری دارد.
- پیش از ریختن مربا به ظرف مناسب، در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید به دمای محیط برسد.
- بهترین میوه به برای تهیه مربای به، بههای زردرنگ است. بنابراین از خرید به سبز خودداری کنید.
- مربای به را کمی رقیقتر از دیگر مرباها از روی حرارت بردارید. زیرا بعد از پخت حالت ژلاتینی پیدا میکند.
- مربا را به صورت مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و شکرک نزند.
- قابلمهای که در آن مربای به را میپزید باید کاملا تمیز و بدون چربی باشد. بهترین قابلمه برای این کار مس سفید رنگ است.
- مربا از لحظه به جوش آمدن مرتب کف میکند، در نظر داشته باشید که کف آن را به صورت مداوم جدا کرده و دور بریزید.
- از ترکیب این مربای خوشمزه با انواع آجیل و خامه در وعده صبحانه غافل نشوید!
نگهداری مربا به؛ نکات مهم برای جلوگیری از خراب شدن و تغییر طعم و رنگ
برای نگهداری مربا به، ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که مربا به دمای اتاق رسیده است. سپس به کمک یک ملاقه مربا را داخل شیشه های کنسرو داغ و استریلشده بریزید و حدود 1 سانت از بالا فضای خالی نگه دارید. قبل از بستن در شیشه مربا، حتماً مطمئن شوید که لبههای شیشه تمیز و خشک باشند. این کار به جلوگیری از ورود باکتریها و خراب شدن مربا کمک میکند. شما میتوانید حدود 1 ماه از مربای به در یخچال نگهداری کنید.
اگر میخواهید مربای خود را برای مدت طولانیتری نگهداری کنید، شیشهها را در یک ظرف آب جوش به مدت 5 دقیقه قرار دهید. این مدل کنسروکردن مربا میتواند حداقل 1 سال از مربای به شما در برابر خرابشدن، کپکزدن و تغییر بو و مزه محافظت کند. پیشنهاد میکنیم موارد زیر را در نگهداری از مربا به در نظر داشته باشید:
- ظرف مناسب: از ظرفهای شیشهای تمیز و خشک استفاده کنید. قبل از استفاده، آنها را در دمای بالا ضدعفونی کنید.
- پوشش محکم: بعد از پر کردن مربا در ظرف، مطمئن شوید که در ظرف کاملا محکم بسته شده تا از ورود هوا جلوگیری شود.
- شرایط نگهداری: مربا را در یخچال و در محیطی تاریک نگهداری کنید تا از تغییر رنگ و طعم آن جلوگیری شود.
- استفاده از شکر کافی: میزان شکر باید به اندازه کافی باشد، زیرا شکر به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل کرده و از رشد باکتریها جلوگیری میکند.
- کنترل کردن دما: در صورتی که مربا را در دمای محیط نگهداری میکنید، آن را در مکانی خنک و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
کلام آخر؛ آموزش خوشمزهترین مرباهای پاییزی با بارجیل
مجله اینترنتی بارجیل یک بخش آموزش دستور خوراکیهای خوشمزه برای عاشقان غذا و آشپزی دارد. در این بخش از مجله این بار همراه شما شدیم تا با طرز تهیه مربای به، یکی از خوشمزهترین و البته نوستالژیکترین مرباهای ایرانی آشنا شویم. شما دوست دارید در این بخش از مجله بارجیل به سراغ چه خوراکیهای دیگری برویم؟ کافی است در بخش نظرات همین مطلب نام خوراکی محبوبتان را بگویید تا در سریعترین زمان ممکن دستور تهیه خانگی آن را با شما به اشتراک بگذاریم!
منابع: SimplyRecepies | RamonasCuisine
سوالات متداول
مربا به با پختن بههای خرد شده، شکر و آب تهیه میشود. ابتدا بهها را میپزند و سپس شکر را اضافه کرده و میگذارند تا قوام بگیرد.
برای تهیه مربای به لیمو، شکر، آب، و به تازه نیاز دارید. میتوانید از دارچین یا هل برای طعمدهی استفاده کنید.
استفاده از میوههای رسیده و تازه، اندازهگیری دقیق شکر و زمان پخت، و هم زدن مرتب برای جلوگیری از سوختن، نکات مهم تهیه مربا به هستند.
با استفاده از شکر کافی و نگهداری در ظروف تمیز و دربسته، میتوان از خراب شدن مربا جلوگیری کرد.
مربا را در یخچال و در ظرفهای شیشهای با درب محکم نگهداری کنید.
اضافه کردن مقدار مناسب شکر و استفاده از بههای رسیده و سالم به حفظ طعم و قوام کمک میکند.
مربا به معمولاً تا ۶ ماه در یخچال قابل نگهداری است و باید در ظروف شیشهای با در محکم ذخیره شود.
بههای رسیده، سالم و بدون لکه بهترین گزینهها هستند. انتخاب بههایی با رنگ زرد و عطر خوب توصیه میشود.
مربا را در ظروف شیشهای تمیز و خشک که به خوبی بسته میشوند، نگهداری کنید تا از ورود هوا جلوگیری شود.
استفاده از شکر کافی و پختن مربا به مدت مناسب میتواند از شکرک زدن جلوگیری کند. همچنین هم زدن مرتب در حین پخت کمککننده است.