آجیل های مفید برای کلیه را بشناسید
بیماری کلیوی مشکل رایجی است که میلیونها نفر در جهان درگیر آن هستند. از همین رو مصرف مواد خوراکی که بتواند در برابر این بیماری مفید باشد و به طور کلی به عنوان پیشگیری نسبت به مشکلات کلیوی مصرف شوند، بسیار اهمیت دارد. یکی از مواد خوراکی ارزشمند و مفید در برابر مشکلات کلیوی، آجیلها هستند. اما آیا آجیلها فقط برای کلیه مفید هستند یا میتوانند به آنها آسیب نیز برسانند؟ در این مقاله از بارجیل با ما همراه باشید تا با آجیل های مفید برای کلیه آشنا شوید و پاسخ سؤالی که مطرح کردیم را دریافت کنید.
چرا آجیل ها برای کلیه مفید هستند؟
برخی از مواد مغذی موجود در آجیلها باعث میشود تا سلامت کلیه افزایش یابد. در واقع همین مواد مغذی باعث میشود که در مجموع بگوییم که آجیل برای کلیه مفید است. از جمله این مواد مغذی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
آنتی اکسیدان آجیل برای کلیه
آجیلها سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینهایی مانند ویتامین E هستند که در مبارزه با التهابات کلیوی و استرس اکسیداتیو کلیه نقش مؤثری ایفا میکنند. در واقع استرس اکسیداتیو کلیه باعث اختلال در عملکرد این عضو مهم شده و در نهایت میتواند موجب این شود که ما به دیالیز نیاز داشته باشیم. آنتیاکسیدانهای موجود در کلیه دقیقاً با چنین مشکلی مبارزه میکنند.
ترکیبات ضد التهابی موجود در آجیل برای کلیه
آجیلها حاوی مقادیر زیادی از استرولهای گیاهی و دیگر مواد مغذی مخصوص مبارزه با التهابات هستند. این مواد مغذی بهطورکلی در مقابله با مشکلات و التهابات کلیوی اثر مثبت دارند. به همین دلیل ما در مجموعه بارجیل پیشنهاد میکنیم که مصرف آجیل را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
کنترل فشار خون با مصرف آجیل برای کلیه
فشار خون بالا میتواند موجب آسیب رساندن بر رگهای خونی کلیه شده و در مجموع باعث کاهش توانایی این عضو مهم بدن شود. آجیلها به دلیل داشتن پتاسیم، سدیم و چربیهای سالم امگا 3 میتوانند فشار خون را تنظیم کرده و بدین ترتیب مانع از ایجاد آسیب به کلیه شوند.
کنترل دیابت با مصرف آجیل برای کلیه
قند خون بالا و به طور کلی دیابت باعث میشود که کارکرد کلیهها در فیلتر کردن مواد مغذی و سموم دچار اختلال شده و در نهایت کلیهها آسیب ببینند. در این زمینه نیز خرید آجیل و مغزها میتواند اهمیت داشته باشد. زیرا فیبر موجود در آجیلها منجر به ایجاد احساس سیری میشود و تمایل انسان برای خوردن مواد قندی را کاهش میدهد.
همچنین کربوهیدرات، چربی سالم و پروتئین موجود در آجیل نیز در کنترل دیابت نقش ثبتی دارند. از همین رو میتوان نتیجه گرفت که آجیلها به دلیل نقش مؤثر در کنترل دیابت، مانع از صدمه دیدن کلیهها میشوند. حال که با دلایل مفید بودن آجیل برای کلیه آشنا شدیم، به انواع آجیلهای مفید برای این عضو بسیار مهم بدن میپردازیم.
انواع آجیل های مفید برای کلیه
به طور کلی گردو، بادام هندی، بادام درختی و پسته برای مشکلات کلیوی مناسب هستند. در ادامه میتوانید دلایل مفید بودن این نوع از آجیلها را بشناسید.
خواص گردو برای کلیه
گردو به دلیل این که سرشار از چربیهای امگا 3 است در نتیجه برای کاهش التهابات کلیوی بسیار مفید است. همچنین چربی های سالم موجود در گردو می تواند در تنظیم فشار خون کمک کرده و مانع از آسیب به رگ های خونی کلیه شود. تمامی این موارد باعث می شود که خرید گردو گزینه ای مناسب برای مقابله با مشکلات کلیه باشد. توصیه می کنیم در طول روز 2 الی 4 عدد گردو را برای افزایش سلامتی کلیه های خود مصرف کنید. علاوه بر کلیه، گردو فواید فراوان دیگری نیز دارد که می توانید در مقاله خواص گردو با آن ها آشنا شوید.
خواص بادام درختی برای کلیه
بادام درختی نیز یک آجیل مفید برای کلیه است. آنتیاکسیدانها و ویتامین E موجود در بادام درختی باعث میشود که این آجیل در برابر مشکلاتی مانند استرس اکسیداتیو کلیه اثر مثبتی داشته باشد. در نتیجه موجب کاهش خطر دیالیز میشود. همچنین خرید بادام درختی باعث کاهش فشار خون شده و بدین ترتیب مانع از ایجاد آسیب به کلیه میشود.
معمولاً مصرف 10 الی 15 عدد بادام درختی برای عدم ابتلا به مشکلات کلیوی را در برنامه روزانه خود قرار دهید. خواص بادام نیز صرفاً معطوف به کلیه نمیشود و میتواند مزایای دیگری نیز برای بدن داشته باشد. با خواندن فواید بادام میتوانید با خواص فراوان آن آشنا شوید.
خواص پسته برای کلیه
از دیگر مغزهای مفید برای کلیه میتوان به پسته اشاره کرد. پسته سرشار از استرولهای گیاهی بوده و بدین ترتیب موجب کاهش التهابات کلیه میشود. همچنین تأثیر آن بر کنترل قند خون باعث میشود که افزایش قند خون مانع از آسیب به کلیههای نشود. از همین رو خرید پسته و مصرف 20 الی 30 گرم از آن در طول روز می تواند برای کلیه ها مفید باشد. البته این در شرایطی است که دچار بیماری های کلیوی نباشید. پسته به غیر از مفید بودن برای کلیه، فواید دیگری نیز دارد که در مقاله خواص پسته به آن اشاره کرده ایم.
خواص بادام هندی برای کلیه
بادام هندی نیز خشکبار مفید برای کلیه محسوب میشود. این امر به دلیل تأثیر بادام هندی بر تنظیم فشار خون است. همان طور که پیش از این نیز خواندیم، تنظیم فشار خون باعث میشود که به رگهای خونی آسیبی وارد نشود. همچنین دیگر تأثیر مثبت بادام هندی بر کلیه، تنظیم قند خون است.
تنظیم قند خون توسط بادام هندی باعث میشود که سلامت کلیهها افزایش یابد. بر اساس دلایلی که مطرح کردیم نیز پیشنهاد میکنیم که حتماً خرید بادام هندی را در برنامه خود قرار دهید و روزانه 5 الی 7 عدد از آن را مصرف کنید. بدین ترتیب علاوه بر مزیتهای آن برای کلیه، از دیگر خواص بادام هندی نیز بهرهمند میشوید.
تا این جای مطلب به طور کلی با فواید آجیل برای کلیهها آشنا شدیم. با این حال باید گفت که مصرف بیش از اندازه آجیل میتواند عوارضی را برای کلیه داشته باشد. در ادامه با ضررهای آجیل برای کلیه آشنا میشوید.
عوارض آجیل برای کلیه
یکی از کارکردهای اصلی کلیه، برقراری تعادل بین فسفر و کلسیم موجود در خون است. این تعادل در نهایت باعث تقویت و رشد استخوانها میشود. زمانی که میزان فسفر یا کلسیم بیشتر شود کلیه نمیتواند عملکرد مثبتی را از خود نشان دهد و علاوه بر استخوانها، به کلیه نیز آسیب وارد میشود.
برخی از آجیلهایی که نام بردیم مانند بادام هندی، بادام درختی، فندق برزیلی یا پسته دارای فسفر زیادی هستند. در نتیجه مصرف بیش از اندازه آنها میتواند فسفر موجود در بدن را افزایش داده و در پی آن اختلال در عملکرد کلیهها ایجاد شود. این نکته را بهویژه افرادی که بیماریهای کلیوی دارند باید بسیار جدی بگیرند.
از همین رو توصیه اول ما برای افراد دارای بیماریهای کلیوی این است که بدون مشورت با پزشک خود اقدام به مصرف آجیل و سایر مواد غذایی نکنند. در مجموع نیز میتوان گفت که جمع شدن فسفر زیاد و عدم کارکرد مثبت کلیهها باعث مشکلات زیر میشود:
- درد مفاصل
- ایجاد مشکلاتی در دندان و لثهها
- نارسایی کلیه
- پوکی استخوان
- مشکلات قلبی
شایان ذکر است که گردو و پکان، فسفر کمتری نسبت به دیگر آجیلها دارند. از همین رو بیشتر از سایر آجیلها برای بیماران کلیوی مناسب است. علاوه بر فسفر زیاد، مصرف بیش از اندازه بادام درختی و بادام هندی میتواند در تشکیل سنگهای کلسیم اگزالات که شایعترین سنگهای کلیه است، تأثیر مثبت بگذارد. سایر آجیلهای مضر برای کلیه شامل موارد زیر است.
آجیل های نمکی
آجیلهای نمکی دارای سدیم هستند. مصرف زیاد آجیل میتواند در واقع سدیم زیادی را به بدن شما برساند که در نهایت همین عامل باعث صدمه دیدن کلیهها میشود. در واقع سدیم زیاد میتواند باعث شود که آب در کلیهها بیشتر بماند و در نتیجه جریان خون در بدن رقیق شود. از همین رو عملکرد کلیه به عنوان مسئول تنظیم سدیم در بدن دچار اختلال میشود. از همین رو توصیه میکنیم که برای سلامت کلیهها، خرید آجیل خام گزینه بسیار مناسبتری است.
آجیل های دارای چربی
اگرچه چربی سالم موجود در آجیل از جمله اصلیترین دلایل مفید بودن آن برای کلیه است اما مصرف بیش از اندازه آجیلهای روغنی و دارای چربی زیاد میتواند مشکلاتی را برای کلیه به وجود آورد. در واقع مصرف زیاد آجیلهایی مانند ماکادمیا، بادامزمینی و مغز بادام برزیلی خام میتوانند موجب افزایش وزن و بالا رفتن فشار خون شوند. در نتیجه بر رگهای کلیوی آسیب میرسانند.
نکات مهم هنگام خوردن آجیل برای کلیه
در صورتی که مبتلا به مشکلات و بیماریهای کلیوی هستید لازم است تا برخی موارد را هنگام خوردن آجیل رعایت کنید. از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- بهتر است به اندازه یک مشت کوچک آجیل یا یک چهارم فنجان آجیل را در طول روز میل کنید.
- برخی از آجیلها مانند بادام را میتوانید از شب قبل خیس کرده و آن را در طول روز میل کنید. این کار باعث میشود که میزان فسفر آنها کاهش پیدا کند. همچنین در مقاله خیساندن بادام میتوانید با سایر فواید این کار آشنا شوید.
- میتوانید آجیلها را خرد یا آسیاب کرده و از آنها در تهیه غذاهای گوناگون استفاده کنید.
سخن پایانی
آجیل های مفید برای کلیه شامل مواردی مانند بادام هندی، بادام درختی، پسته و گردو است. این آجیلهای به دلیل داشتن آنتیاکسیدان، تنظیم فشار خون و کنترل دیابت برای کلیه مناسب هستند. با این حال دقت کنید مصرف بیش از حد آنها در طول روز به دلیل داشتن فسفر زیاد، سدیم و چربی میتواند به کلیهها آسیب بزند. از همین رو باید میزان مصرف آنها در طول روز متعادل باشد. در پایان نیز باید بگوییم که بارجیل در کنار شما عزیزان است. میتوانید آجیلهایی که نام بردیم را به راحتی در سایت ما سفارش داده و از خوردن آنها لذت ببرید.
سوالات متداول
کدام آجیل برای کلیه مفید است؟
بادام هندی، بادام درختی، پسته و گردو برای کلیه مفید است.
آیا آجیل برای کلیه ضرر دارد؟
مصرف بیش از اندازه آجیل به دلیل داشتن فسفر زیاد، سدیم و چربی میتواند به کلیه آسیب برساند.
منبع: responsumhealth.com