قهوه و دیابت، یکی از موضوعاتی است که اکثر اوقات فکر مبتلایان به دیابت را درگیر خود می‌کند. زیرا گاهی می‌شنویم که قهوه برای دیابت خوب است؛ گاهی هم برخی افراد تاکید می‌کنند که مصرف قهوه برای دیابت اصلا مفید نیست! در واقع، هر دو گروه نظر درستی دارند. ولی قهوه برای دیابتی ها باید با توجه به برخی شرایط مصرف شود تا تاثیر درستی داشته باشد.

با توجه به نظرات متفاوت، ما تصمیم داریم در این مطلب به بررسی تاثیر قهوه بر قند خون بپردازیم و خطرات آن برای دیابتی‌ها را هم بررسی کنیم. در نهایت به شما می‌گوییم چطور با وجود دیابت، قهوه بنوشید. پس تا انتهای مطلب همراه مجله بارجیل باشید.

قهوه و کنترل قند خون برای دیابت

به طور کلی، نمی‌توانیم بگوییم که قهوه باعث کنترل قند خون می‌شود یا نه. زیرا، تحقیقات زیادی در مورد مفید یا مضر بودن قهوه برای دیابتی ها انجام شده‌اند؛ ولی نتایج آنها با هم متفاوت است و نظر یکسانی وجود ندارد. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که نوشیدن قهوه ممکن است سطح قند خون شما را با مقاومت بیشتر به انسولین، افزایش دهد. با این حال، تحقیقات دیگر نشان داده‌اند که مصرف طولانی مدت و روزانه قهوه ممکن است اثر معکوس داشته باشد.

در یک تحقیق، مشخص شد بزرگسالانی که بیش از 6  فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند، در مقایسه با افرادی که فقط 4 تا 6  فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند، در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار داشتند. حتی کسانی که فقط یک تا چهار فنجان در روز می‌نوشیدند، در مقایسه با افرادی که نمی‌نوشیدند، کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 بودند.

علت دقیق این نتایج هنوز مشخص نیست. اما تصور این است که کافئین موجود در قهوه، ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. این بدان معناست که سلول‌های ساخته شده از کافئین، به انسولین بهتر پاسخ می‌دهند. بنابراین، قند را از خون جذب می‌کنند و به طور کلی، سطح قند خون را کاهش می‌دهند. با این حال، این مطالعات به طور قطعی مشخص نکرده‌اند که قهوه قند خون را کاهش می‌دهد.

اگر دیابت نوع 2 دارید، بدن شما به خوبی از انسولین استفاده نمی‌کند. بعد از غذا، قند خون شما بالاتر از حد معمول افزایش می‌یابد. این ممکن است منجر به سطح بیش از حد قند خون شود. با تمامی این توضیحات، نمی‌توانیم نتیجه قعطی را اعلام کنیم. بنابراین هر فرد باید این موضوع را در بدن خود بررسی کند تا متوجه شود که آیا می‌تواند قهوه برای دیابت را مصرف کند یا خیر. جهت بررسی این موضوع، باید با پزشک خود مشورت کنید.

تاثیر کافئین بر سطح قند خون برای افراد دیابتی

یک پزشک با یک فنجان قهوه

تاثیر قهوه بر قند خون می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. در واقع، نمی‌توانیم یک نظر دقیق درباره این موضوع داشته باشیم. به طور کلی، تاثیر قهوه برای قند خون افراد مبتلا به دیابت، با توجه به عوامل زیر مشخص می‌شود:

1. افزایش سطح قند خون

کافئین می‌تواند با تحریک ترشح آدرنالین، منجر به افزایش سطح قند خون شود که می‌تواند باعث شود تا کبد گلوکز بیشتری را در جریان خون آزاد کند. این اثر ممکن است در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، به طور واضح‌تری دیده شود.

2. حساسیت به انسولین

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف منظم قهوه ممکن است در طول زمان حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و تنظیم سطح قند خون را برای بدن آسان‌تر کند.

3. واکنش متفاوت افراد

افراد مبتلا به دیابت ممکن است واکنش متفاوتی به قهوه نشان دهند. برخی ممکن است متوجه شوند که سطح قند خون آنها پس از نوشیدن قهوه افزایش می‌یابد؛ در حالی که برخی دیگر ممکن است متوجه تغییرات قابل توجهی نشوند. عواملی مانند نوع قهوه، روش دم کردن و سلامت شخصی همگی می‌توانند در این امر نقش داشته باشند.

4. نوع قهوه

طرز تهیه قهوه نیز می‌تواند بر قند خون تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، افزودن شکر یا خامه می‌تواند کالری دریافتی را افزایش دهد و بر سطح قند خون تاثیر بگذارد. از سوی دیگر، قهوه ساده کالری و کربوهیدرات کمتری دارد.

5. زمان و اندازه وعده

زمان مصرف قهوه و اندازه آن نیز می‌تواند بر روی قند خون تاثیر بگذارد. نوشیدن قهوه با معده خالی ممکن است قند خون را تا حد زیادی افزایش دهد.

راهنمای جامع میزان مصرف قهوه برای دیابتی ها

یک خانم در حال نگاه کردن به فنجان قهوه

سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است که تا 400 میلی‌گرم کافئین در روز، برای اکثر افراد بی‌خطر است. اگر دیابت نوع 2 دارید، می‌توانید تا این مقدار قهوه را مصرف کنید و از فواید قهوه بهره ببرید. ولی در حین مصرف باید با پزشک خود در ارتباط باشید تا متوجه شوید این مقدار برای شما بی‌خطر است یا اینکه باید کمتر مصرف کنید. در ضمن باید توجه داشته باشید که قهوه مورد استفاده خود را از کجا دریافت می‌کنید. قهوه خانگی معمولا حاوی کافئین کمتری نسبت به قهوه‌ کافه‌ها است. طبق تحقیقات، ممکن است که مصرف بیش از 200 میلی‌گرم قهوه در روز، بر دیابتی‌ها اثر منفی داشته باشد.

بهترین قهوه ها برای کنترل دیابت: انتخابی هوشمند

شما می‌توانید با انتخاب نوع قهوه مناسب، از فواید این نوشیدنی برای دیابت بهره ببرید. به طور کلی، قهوه تلخ برای دیابت بهترین گزینه است. یعنی شما می‌توانید انواع قهوه ساده را بدون شکر و با هر نوع دستگاهی تهیه کنید و از آن لذت ببرید. در ضمن، معمولا پیشنهاد می‌شود که قهوه‌های بدون کافئین یا کم کافئین مصرف کنید. برای مثال، دانه‌های عربیکا نسبت به ربوستا، از کافئین کمتری برخوردار است و می‌توانید از آن استفاده کنید.
از طرفی، بسیاری از علاقه‌مندان به قهوه ترجیح می‌دهند که آن را با شیر یا خامه درست کنند. ‌مواد غیر لبنی مانند کافی میت، اغلب حاوی قندهای اضافه شده و چربی‌های ترانس هستند که می‌تواند منجر به افزایش سطح قند خون شود و باید با احتیاط مصرف شود. در نتیجه اگر دیابت دارید، بهتر است از قهوه‌هایی که با شیر و خامه تهیه می‌شوند، دوری کنید؛ در عوض می‌توانید از قهوه ساده کم کافئین لذت ببرید.

چای و دمنوش در کنار قهوه برای دیابتی ها

اگر می‌خواهید در کنار قهوه از فواید نوشیدنی‌های دیگر هم بهره ببرید و به رژیم خود کمی تنوع بخشید، انواع چای و دمنوش را در وعده روزانه خود قرار دهید. زیرا چای مقداری کافئین دارد و دمنوش‌ها هم می‌توانند به شما انرژی بدهند و جایگزین خوبی برای قهوه باشند. طبق برخی از تحقیقات، چای خطر ابتلا به دیابت را افزایش نمی‌دهد. حتی ممکن است با کاهش التهاب، افزایش حساسیت به انسولین و تنظیم سطح گلوکز در خون، به افراد دیابتی کمک کند. برخی از بهترین چای و دمنوش‌ها که می‌توانند در کنار قهوه برای دیابتی ها مصرف شوند عبارت‌اند از:

  • چای سیاه و چای سبز
  • دمنوش بابونه
  • چای دارچین
  • بادرنجبویه
  • چای زردچوبه

نکاتی که افراد دیابتی هنگام نوشیدن قهوه باید بدانند

اگر می‌خواهید با  وجود دیابت از فواید قهوه نیز بهره ببرید، پس به نکات زیر توجه داشته باشید:

1. اعتدال کلید سلامتی است

اکثر مطالعات نشان می‌دهند که مصرف متوسط ​​قهوه در روز که معمولا شامل ۲ تا ۴ فنجان می‌‌شود، برای اکثر افراد مبتلا به دیابت بی‌خطر است. با این حال، اعتدال می‌تواند برای هر فردی متفاوت باشد؛ بنابراین به صدای بدن‌تان گوش کنید و در صورت ایجاد هر گونه مشکل، مقدار آن را کاهش دهید.

2. به تفاوت های فردی توجه کنید

پاسخ بدن هر فرد به قهوه می‌تواند متفاوت باشد. در واقع، عواملی مانند ژنتیک، رژیم غذایی کلی و شرایط سلامت، باعث می‌شوند که هر انسان تاثیر خاصی از قهوه بگیرد. بنابراین، افراد دیابتی بهتر است که به مصرف قهوه و قند خون خود توجه کنند. آنها باید میزان قند خونشان را اندازه بگیرند و اگر قهوه در آن تاثیر منفی نداشت، نوشیدن قهوه را ادامه دهند.

3. حتما از پزشک کمک بگیرید

 اگر در مورد اینکه چگونه از قهوه برای دیابت خود استفاده کنید اطلاعاتی ندارید، پس حتما با پزشک خود مشورت کنید. دیابت بیماری ساده‌ای نیست و نباید بدون دانش کافی، رژیم غذایی خودتان را تغییر دهید. بنابراین باید تاثیر قهوه در بدن خود را به کمک پزشکتان اندازه‌گیری کنید.

4. در مصرف مواد افزودنی محتاط باشید

هنگام نوشیدن قهوه، حواستان به طعم‌دهنده‌ها باشد. خامه، شربت‌های طعم‌دار و شکر، می‌توانند کالری و کربوهیدرات نوشیدنی را افزایش دهند و بر سطح قند خون تاثیر بگذارند. بهترین قهوه برای قند خون، قهوه ساده و بدون افزودنی است. اگر هم از افزودنی‌ها استفاده می‌کنید، بهتر است به فکر گزینه‌های کم کالری باشید.

خرید بهترین قهوه برای دیابت از بارجیل

اگر به دنبال قهوه مناسب برای دیابت هستید، بارجیل در خدمت شماست. ما انواع قهوه با درصد کافئین متفاوت و قهوه‌های ترکیبی را عرضه می‌کنیم و شما می‌توانید دانه‌های مرغوب قهوه را از ما خریداری کنید. علاوه بر این، ما برای هر ساعتی از شبانه‌روز هم قهوه مناسب داریم که اطلاعات مقدار کافئین و دانه‌های به کار رفته در آنها کاملا مشخص است. تمامی محصولات با بهترین کیفیت و ضمانت ارسال می‌شوند. کافیست به بخش محصولات بارجیل بروید و بعد از سفارش قهوه مورد نظر، آن را با بهترین بسته‌بندی درب منزل تحویل بگیرید.  

منبع: continentalhospitals.com | khealth.com

آیا افراد دیابتی می‌توانند قهوه بنوشند؟

بله؛ مصرف قهوه بدون شیرینی و در حد اعتدال، برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مشکلی ندارد. ولی با این حال حتما باید با پزشک مشورت کنند.

آیا قهوه می‌تواند قند خون را افزایش دهد؟

یک فنجان قهوه به اندازه خوردن دسری شیرین باعث افزایش قند خون شما نمی‌شود؛ اما همچنان می‌تواند بر سطح قند خون شما تاثیر بگذارد. بنابراین حتما پس از مصرف قهوه، مقدار قند خون خود را بررسی کنید.

چه مقدار قهوه برای افراد دیابتی ایمن است؟

دو فنجان قهوه که معادل 200 میلی‌گرم کافئین است، می‌تواند برای دیابتی‌ها ایمن باشد.

آیا کافئین موجود در قهوه بر سطح قند خون تاثیر دارد؟

بله؛ ممکن است کافئین قهوه باعث ایجاد واکنش‌های هورمونی در بدن شود. در نهایت، ممکن است سلول‌ها قند خون کمتری از بدن جذب کنند و نیاز به تولید انسولین بیشتر شود. در نتیجه، سطح قند خون بعد از غذا بالاتر می‌رود. البته، این فرایند می‌تواند در برخی از دیابتی‌ها متفاوت باشد.

آیا دیابتی‌ها باید قهوه بدون کافئین بنوشند؟

برخی از کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که افراد مبتلا به دیابت قهوه بدون کافئین بنوشند تا از مزایای اجزایی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی، بدون تاثیر بر حساسیت به انسولین، بهره‌مند شوند.

بهترین نوع قهوه برای دیابتی‌ها کدام است؟

قهوه‌های کم کافئین مثل عربیکا و قهوه‌های تلخ، بهترین گزینه‌ها هستند.

آیا مصرف قهوه به کاهش خطر دیابت نوع 2 کمک می‌کند؟

بله؛ در برخی شرایط قهوه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. این اثر مثبت ممکن است به دلیل محتوای بالای آنتی‌اکسیدان‌های قهوه باشد.

 آیا افزودن شکر یا خامه به قهوه برای دیابتی‌ها مضر است؟

بله؛ زیرا باعث افزایش میزان قند خون در بیماران دیابتی می‌شود.

آیا قهوه تلخ برای دیابتی‌ها مفیدتر است؟

بله؛ این قهوه نسبت به قهوه با خامه و شکر، گزینه بهتری برای دیابتی‌ها است و باعث افزایش قند خون آنها نمی‌‌شود.

چه زمانی دیابتی‌ها باید از نوشیدن قهوه اجتناب کنند؟

زمانی که کافئین، کاهش قند خون به سطح نرمال را سخت‌تر کند. این می‌تواند منجر به بالا رفتن بیش از حد قند خون شود و در طول زمان، خطر عوارض دیابت مانند آسیب به اعصاب یا بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. بنابراین دیابتی‌ها باید بعد از نوشیدن قهوه، قند خون خود را با پزشک بررسی کنند.