آیا خرما قند خون را بالا میبرد؟ اطلاعات طلایی برای افراد دیابتی
همواره افراد دیابتی نگرانیهای زیادی برای افزایش قند خون خود دارند و با مصرف خرما بجای قند، سعی دارند که یک جایگزین مناسب برای آن پیدا کنند. در واقع، این میوه قند خون را بالا نمیبرد و مصرف خرما برای افراد دیابتی مجاز است. آنها میتوانند با رعایت اعتدال و زیر نظر پزشک خود، خرما را به طور روزانه مصرف کنند. البته باید به تعداد و میزان مصرف دقت کنند تا قند خون آنها بالا نرود.
بنابراین ما در این مطلب قصد داریم درباره فواید مصرف خرما برای دیابتی ها صحبت کنیم و به شما بگوییم که قند خرما چه تاثیری بر دیابت دارد. تا انتهای این مقاله همراه مجله بارجیل باشید.
قند خرما: قند طبیعی در خرما و تاثیر آن بر دیابت
طعم شیرین خرما را میتوان به غلظت بالای قندهای طبیعی آن نسبت داد. از آنجایی که خرما حاوی فروکتوز است، بسیاری بر این باورند که اگر به دیابت مبتلا هستید، باید از مصرف خرما خودداری کنید و قند خرما برای دیابتی ها مضر است. ولی با حد اعتدال، مشکلی برای شما پیش نمیآید.
افراد مبتلا به دیابت باید از غذاهایی که شاخص GI پایینی دارند، استفاده کنند. غذاهایی که GI بالاتری دارند، باعث افزایش سطح گلوکز خون میشوند. با این حال، خرما دارای شاخص گلیسمی متوسط (42)است که آن را به گزینه مناسبی برای دیابتیها تبدیل میکند. منظور از GI، شاخص گلیسمی است که برای اندازهگیری میزان افزایش قند خون در اثر مصرف برخی مواد غذایی خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
به طور خلاصه، میتوان گفت که خرما برای مدیریت قند خون دیابتیها مفید است. خرما باعث کاهش کلسترول تام و تری گلیسیرید و افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا میشود. در ضمن، خرما میتواند میکروبیوتای مفید روده را هم افزایش دهد. بنابراین بیماران مبتلا به دیابت میتوانند برای کاهش گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید خون خود، خرما مصرف کنند.
خرما به جای قند: جایگزینی سالم و طبیعی برای دیابت
وقتی صحبت از جایگزینهای قند به میان میآید، ذهن همه ما به سمت خرما میرود. در واقع خرما یک گزینه طبیعی و سالم برای قند محسوب میشود. خرما با طعم شیرین و غنی کاراملی و خواص مغذی خود، گزینهای امیدوارکننده برای کسانی است که به دنبال کاهش مصرف شکر تصفیه شده هستند. همانطور که گفتیم، خرما از نسبت مساوی گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است و باعث میشود GI پایین و در حدود 42 داشته باشند. این بدان معناست که احتمال افزایش سطح قند خون شما کمتر است و اگر نگران مصرف قند هستید، انتخاب مطمئنتری محسوب میشود.
این موضوع برای دیابتیها اهمیت زیادی دارد؛ آنها نمیتوانند قند مصرف کنند و شاید مجبور باشند با لذت خوردن قند با یک لیوان چای، خداحافظی کنند. ولی خرما جایگزین قند است و اکثر دیابتیها میتوانند آن را در حد اعتدال میل کنند.
میزان مصرف خرما برای دیابتی ها: پرهیز از زیادهروی
اگر دیابت دارید، خوردن دو یا سه خرما در روز میتواند کاملا بیخطر باشد. با این حال، ممکن است پس از مصرف خرما یک افزایش خفیف در سطح گلوکز خون شما رخ دهد. از آنجایی که شرایط بیماری هر فردی با فرد دیگر فرق دارد، بهتر است که قبل از خوردن خرما با پزشک خود صحبت کنند.
علاوه بر این، خوردن آجیل بدون نمک با خرما، میتواند باعث ترشح کندتر قند طبیعی خرما شود. پروتئین و چربی موجود در آجیل به قند موجود در خرما متصل میشود و از آزاد شدن سریع آن در جریان خون جلوگیری میکند. بدن شما نیز به آرامی فیبر را جذب میکند. این موضوع برای افراد مبتلا به دیابت مهم است؛ زیرا باید سعی کنند که بعد از غذا، قند خون آنها افزایش پیدا نکند. بنابراین بهتر است خرما برای دیابت را با آجیل میل کنید تا از بالا رفتن قند خون شما جلوگیری شود.
بهترین زمان مصرف خرما برای کنترل قند خون: ساعات طلایی
به بیماران دیابتی پیشنهاد میشود که خرما را به عنوان میان وعده استفاده کنند و آن را در وعده غذایی خود قرار ندهند. زیرا معمولا در این صورت تاثیر بهتری روی بدن آنها دارد. در ضمن، همانطور که گفتیم، بهتر است خرما برای دیابتی ها به همراه آجیل مصرف شود. این ترکیب بهترین میان وعده برای اواسط صبح یا عصر است. معمولا پیشنهاد میشود که خرما را به سه قسمت تقسیم کنید و آن را در سه وعده در روز میل کنید.
بهترین خرما برای افراد دیابتی: خصوصیات و فواید
همانطور که میدانید، چندین نوع خرما وجود دارند و میزان قند خرما در هر کدام متفاوت است. خرما مضافتی، زاهدی و کبکاب، قند کمتری دارند و جزو بهترین خرما برای دیابتی ها هستند. از فواید این خرماها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
1. وجود منیزیم و پتاسیم بالا
افزودن خرما به رژیم غذایی میتواند مواد مغذی مفیدی مانند پتاسیم و منیزیم را برای شما فراهم کند. افراد مبتلا به دیابت اغلب سطوح پایینی از منیزیم دارند و خوردن خرما میتواند به تنظیم قند خون آنها کمک کند. خرما و دیابت نوع 2 با هم ارتباط دارند و خرما میتواند خطر ابتلا به این نوع دیابت را کاهش دهد. افراد با سطوح پایین پتاسیم، اغلب سطح گلوکز و انسولین بالایی دارند؛ بنابراین ممکن است خوردن خرما برای آنها مفید باشد. مصرف خرما باعث افزایش سطح پتاسیم در بدن شما میشود و پتاسیم میتواند به تنظیم قند خون شما کمک کند.
2. فیبر بالا و بهبود سلامت روده
خوردن خرما میتواند به شما در کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از بیماریها کمک کند. فیبر موجود در خرما ممکن است عوامل خطر مرتبط با ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را تنظیم کند. همچنین میتواند باعث کند شدن هضم شود. در نتیجه، به جلوگیری از افزایش سریع سطح گلوکز خون در فرد کمک میکند.
افزودن خرما به رژیم غذایی شما میتواند با مهار گرسنگی، به داشتن وزن سالمتر کمک کند. حتی ممکن است بتوانید با افزایش مصرف روزانه خرما، سطح کلسترول خون را کاهش دهید. مصرف خرما برای دیابتی ها میتواند باعث کاهش فشار خون و کاهش التهاب در بدن شود.
3. حاوی ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای قوی
خرما حاوی مواد معدنی مانند کلسیم است که میتواند به سلامت استخوانهای شما کمک کند. همچنین دارای ویتامینهایی مانند A، K، C، E و B5 است و سلامت چشم، پوست، مو و خون شما را حفظ میکند. پلی فنولهای موجود در خرما برای مبارزه با التهاب مفید هستند و میتوانند برای مبتلایان به دیابت خواص زیادی داشته باشند. در ضمن، خرما سرشار از آهن است؛ بنابراین افزودن آن به رژیم غذایی میتواند سطح هموگلوبین را افزایش داده و از کم خونی جلوگیری کند.
خرما و مدیریت قند خون با بارجیل
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و با استفاده از آن بتوانید قند خون خود را مدیریت کنید. ما در بارجیل انواع خرما را ارائه میدهیم و به شما کمک میکنیم تا قند خون خود را مدیریت کنید. برای سفارش، کافیست وارد سایت بارجیل شوید و محصول مورد نظرتان را خریداری کنید. تمامی محصولات با کیفیت بالا و بهترین بستهبندی برای شما ارسال میشوند. تمامی خرماها با کیفیت هستند و آنها را میتوانید بدون نگرانی و با ضمانت، تهیه کنید.
بله؛ خرما باعث افزایش قند خون نمیشود و برای افراد مبتلا به دیابت میتواند به عنوان جایگزین قند در کنار چای مورد استفاده قرار بگیرد.
دیابتی ها میتوانند روزانه 2 تا 3 عدد خرما مصرف کنند.
قند موجود در خرما طبیعی است و پس از مصرف این ماده غذایی، قند خون افزایش پیدا نمیکند. در نتیجه افراد مبتلا به بیماری دیابت با مشورت پزشک می توانند از خرما استفاده کنند.
اواسط صبح یا عصر، بهترین زمان است. معمولا پیشنهاد میشود که خرما را به دو یا سه وعده تقسیم کرده و در طول روز به عنوان میان وعده میل کنید.
بله؛ انواع خرما جایگزین بسیار خوبی برای شکر و قند تصفیه شده هستند و فواید زیادی برای سلامتی دارند.
خرما مضافتی، کبکاب و خرما زاهدی کمترین میزان قند را دارند و برای افراد دیابتی مناسبتر هستند.
قند موجود در خرما طبیعی است و پس از مصرف این ماده غذایی قند خون افزایش پیدا نمیکند. در ضمن، شاخص گلیسیمی آن پایین است و بر قند خون تاثیر منفی ندارد. به طور کلی خوردن خرما در حد تعادل، برای دیابت و قند خون بی ضرر است.
بله؛ خرما در انواع پلو، دسر، میان وعده، اسموتی، کیک، اسنک، املت، رنگینک و غذای رژیمی استفاده میشود و به جای شکر در پخت و پز به کار میرود.
منبع: medicinenet.com | healthline.com