طرز تهیه حلوا
شاید کمتر دسری به اندازه حلوا فراگیر باشد. از مراسمهای نذری تا ختم و حتی خیلی اوقات به دلیل خوشمزگیاش برای دل خودمان آن را درست میکنیم. نکته جالب توجه طرز تهیه حلوا این است که انواع بسیار متفاوت و متنوعی دارد که هر کدام خوشمزگی خودشان را دارند و سلیقههای متفاوت را جذب خود میکنند.
ما پیشتر درباره طرز تهیه دسرهایی مثل طرز تهیه رنگینک و طرز تهیه شله زرد صحبت کردهایم و در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه انواع حلوا خوشمزه بپردازیم. همراه مجله بارجیل باشید.
حلوای نشاسته خانگی
نشاسته یک ماده غذایی پر استفاده است که در هر خانهای پیدا میشود و فواید زیادی دارد. پیشنهاد میشود که گاهی این حلوا را درست کنید و از خواص آن برای دندان و پوست خود بهره ببرید.
مواد لازم برای تهیه حلوای نشاسته
• تخم مرغ: 4 عدد
• نشاسته: دو و نیم پیمانه
• شکر: نصف پیمانه
• گلاب: نصف پیمانه
• روغن مایع: 7 قاشق غذاخوری
• زعفران: دم کرده و غلیظ نصف پیمانه
مراحل تهیه حلوای نشاسته
مرحله اول
ابتدا نشاسته را در ظرف مناسبی بریزید و آن را خیس کنید. توجه کنید که آب آن چند سانتی متر از نشاسته بالاتر باشد تا کاملا خیس بخورد. سپس نشاسته را در جای مناسبی قرار دهید تا ته نشین شود و تا آنجایی که میتوانید، آب تمیز رویِ نشاسته را خالی کنید.
مرحله دوم
در این مرحله باید نشاسته را داخل ماهیتابه بریزید و نشاسته خیس شده را به روغن اضافه کنید. آن را دائما روی شعله کم گاز هم بزنید و با پشت قاشق پخش کنید تا رنگ نشاسته تغییر کند و بوی خامی از بین برود. در حین تفت دادن، نشاسته به آرامی از هم جدا میشود. سپس میتوانید شعله گاز را زیاد کنید و نشاسته را مدام هم بزنید. باید توجه داشته باشید که نشاسته را زیاد تفت ندهید، زیرا سفت میشود.
مرحله سوم
حرارت را خاموش کنید و بعد از سرد شدن نشاسته، زرده تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله چهارم
شعله گاز را روشن کنید و زعفران، گلاب و شکر را به مخلوط نشاسته اضافه کنید و مایه را هم بزنید.
مرحله پنجم
حلوا را در قالب یا ظرف مناسب برای سرو بریزید و آن را صاف کنید. ظرف را در یخچال قرار دهید و پس از سرد شدن حلوا، آن را تزئین کنید و با انواع چای سرو کنید. ترکیب چای دار و حلوا طرفداران زیادی دارد و میتواند به عنوان دسر در هر نوع مهمانی مصرف شود.
طرز تهیه حلوا با آرد گندم
حلوای آرد گندم یکی از قدیمیترین و سنتیترین حلواهای ایرانی است که اصولا آن را برای مراسم ختم میپزند. اما در ماه رمضان هم میتواند در کنار سفره افطاری باشد و به شما کمک کند پر انرژیتر شوید. پس اگر این سوال برایتان پیش آماده که افطاری چی درست کنم؟ حلوا با آرد گندم میتواند یکی از انتخابهای شما باشد.
مواد لازم برای تهیه حلوا با آرد گندم
• آرد گندم: ۲۵۰ گرم
• شکر: 200 گرم
• روغن: ۲۰۰ گرم
• زعفران: نصف قاشق چایخوری
• آب: ۲ لیوان
• گلاب: نصف لیوان
• خلال بادام و پسته: به میزان لازم
تهیه حلوا با آرد گندم مرحله به مرحله
مرحله اول
در تابهای روغن را اضافه کنید و حرارت دهید تا داغ شود. سپس آرد را اضافه کنید و شعله را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرد کاملا سرخ شده و عطر آن بلند شود.
مرحله دوم
سپس شکر را با آب مخلوط کرده و بجوشانید تا شکر حل شود. سپس گلاب و زعفران ساییده شده را به شربت اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود. بعد از تفت دادن، اجازه دهید آرد کمی خنک شود.
مرحله سوم
سپس شربت را اضافه کرده و آن را خوب با مواد دیگر مخلوط کنید. اگر مخلوط کمی شل شد، حلوا را به مدت 1-2 دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس آن را داخل ظرف بریزید و با خلال پسته و بادام روی حلوا را تزئین کنید.
طرز تهیه حلوا زعفرانی
حلوای زعفرانی، یکی از حلواهای مجلسی و خوشمزه است که طرفداران بسیار زیادی برای خود دست و پا کرده است. از همین رو قصد داریم تا طرز تهیه حلوا زعفرانی را مرحله به مرحله با شما در میان بگذاریم.
مواد لازم حلوا زعفرانی
- شکر: یک پیمانه
- آب:یک پیمانه
- آرد:یک پیمانه
- گلاب: نصف پیمانه
- زعفران: به مقدار لازم
- کره: ۷۵-۱۰۰ گرم
- پودر هل: نصف قاشق غذاخوری
- روغن: نصف پیمانه
طرز تهیه حلوا زعفرانی مرحله به مرحله
۱-آمادهسازی شهد
در اولین قدم باید شهد حلوایمان را آماده کنیم. پس یک قابلمه دست و پا میکنیم و در آن آب، شکر، زعفران دمکرده، پودر هل میریزیم. آن قدر خوب هم میزنیم که شکر به طور کامل حل شود.
۲- آمادهسازی آرد
در قدم دوم شهدمان را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به خوبی گرم شود. پس از آن آردمان را در یک تابه میریزیم و آرد را هم روی حرارت ملایم قرار میدهیم. راستی! دقت داشته باشیم که شهدمان نجوشد بلکه صرفا گرم شود. پس از آنکه آردمان را به مدت ۳۰ دقیقه تفت دادیم و بوی خامی آرد رفت، آرد را از روی حرارت برمیداریم و آن را الک میکنیم و دوباره در ماهیتابه میریزیم.
۳-رسیدن به رنگ دلخواه
درون تابه کره میریزیم و اجازه میدهیم کامل ذوب شود. پس از آن روغن مایع را به مواد حلوا اضافه میکنیم. مواد را هم میٰزنیم و تفت میدهیم تا به رنگ دلخواهمان برسیم و ماهیتابه را از روی گاز برمیداریم
۴- شهد را روی حلوا میریزیم
حالا نوبت اضافه کردن شهد به حلوایمان است که این کار را در سه مرحله انجام میدهیم. وقتی شهد جذب حلوا شد دوباره حلوا را روی حرارت قرار میدهیم و هم میزنیم تا حلوا جمع شود و شهد کاملا جذب.
۵- مرحله پایانی
در مرحله آخر تهیه حلوا، را به صورت گهوارهایی در یک طرف تابه جمع می کنیم تا یکدست شود. حالا نیمی از حلوا را به صورت داغ درون ظرف مورد نظرمان ریخته و مابقی آن را درون قیف ماسوره میریزیم. پس از آن روی حلوا پایپ میکنیم. حلوای زعفرانی ما آماده است! نوش جان!
طرز تهیه حلوای مجلسی دو رنگ
حلوای مجلسی معمولا با وقت گذاشتن و تزئینات بیشتری درست میشود. حلوای دو رنگ یکی از بهترین حلواهایی است که در هر نوع مجلس و مراسمی میتوانید آن را درست کنید. زیرا علاوه بر طعم خوشمزه، ظاهری جذاب و شیک دارد.
مواد لازم برای تهیه حلوای مجلسی
• آرد شیرینی پزی: ۲ پیمانه
• پودر قند: ۱ پیمانه
• کره: ۲۰۰ گرم
• پودر کاکائو: ۲ قاشق غذا خوری
• پودر هل: به میزان به لازم
طرز تهیه حلوای مجلسی مرحله به مرحله
مرحله اول
ابتدا باید آرد را تفت دهید. بنابراین آرد را الک کرده و در ماهیتابه بریزید و به مدت 30 دقیقه با شعله ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود و رنگ آن کمی تغییر کند.
مرحله دوم
آرد تفت داده شده را دوباره الک کنید و کره را در شیر جوش یا مایکروفر قرار دهید تا کاملا ذوب شود. آرد را به تابه برگردانید و کره آب شده را اضافه کنید. هنگام اضافه کردن کره به آرد مراقب باشید که خمیر کم کم به آن اضافه شود تا کاملا به خورد آن برود. خمیر علاوه بر این که نرم و لطیف است، باید نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد.
مرحله سوم
تابه را از روی حرارت بردارید و پودر قند را اضافه کنید. در این مرحله مقدار شیرینی حلوا را به ذائقه خود تنظیم کنید و هم بزنید تا پودر قند یکدست شود. سپس مخلوط را به دو قسمت تقسیم کنید. دقت کنید که هنگام تهیه این حلوا، به جای شکر حتما از پودر قند استفاده کنید. زیرا بافت این حلوا باید نرم باشد و شکر برای تهیه این حلوا مناسب نیست.
مرحله چهارم
سپس به یک قسمت، پودر هل و یک قسمت دیگر پودر کاکائو و کمی کره اضافه کنید. مخلوط را با دست هم بزنید تا یکدست شود. ابتدا بخشی که هل دارد را داخل ظرف بریزید و آن را صاف کنید و به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. سپس بخش کاکائویی را با قاشق روی آن پخش کنید. نهایتا مایه را به مدت 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. معمولا حلوای دو رنگ را به شکل لوزی برش میدهند.
حلوای نشاسته مسقطی
مسقطی یکی از انواع حلوا است که در شهرهای مختلف از جمله شیراز و بوشهر به عنوان سوغات درست میشود. بافت این حلوا نرم و یکدست است و نهایتا شفاف و ژلهای مانند میشود. حلوای مسقطی را به غیر از سوغاتی، به عنوان شیرینی یا میان وعده برای مراسمهای خاص مانند شب یلدا هم درست میکنند. در ضمن، برای سفره افطاری مهمان هم مناسب است.
مواد لازم برای حلوای مسقطی
• شکر: یک و نیم لیوان
• آب: ۴ لیوان
• آب لیموترش: چند قطره یا مقداری جوهر لیمو
• نشاسته: ۱ لیوان
• گلاب: نصف لیوان
• زعفران غلیظ: به مقدار کافی
• روغن مایع: یک سوم لیوان
• کره: ۳۰ گرم
• خلال بادام تفت داده: یک سوم لیوان
• خلال پسته: به مقدار لازم
• پودر نارگیل: به مقدار لازم
• غنچه گل محمدی: به مقدار لازم
مراحل تهیه حلوای مسقطی
مرحله اول
ابتدا یک و نیم لیوان شکر را با 4 لیوان آب و چند قطره آبلیمو مخلوط کنید و روی اجاق گاز قرار دهید تا شکر حل شود، اما نجوشد.
مرحله دوم
نشاسته را در ظرف دیگری بریزید و دو لیوان آب اضافه کنید. آن را با همزن دستی هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود و آن را به شربت روی اجاق اضافه کنید. حرارت باید ملایم باشد و 30 دقیقه به هم زدن مایع روی حرارت ادامه دهید تا نشاسته بپزد و بوی خامی آن از بین برود. سپس گلاب و زعفران غلیظ را اضافه کرده و 30 دقیقه دیگر هم بزنید.
مرحله سوم
در این مرحله روغن مایع و کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره در مایع آب شود و باید 30 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید. سپس خلال بادام را در تابه تفت دهید.
مرحله چهارم
بعد از تفت دادن، خامی بادام از بین میرود و طعم خوبی به دست میآید. سپس مواد قبلی را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا رد قاشق روی مواد بماند. با شنیدن صدای روغن در کف قابلمه و ماندن رد قاشق روی مواد، مسقطی آماده است و باید آن را داخل قالب بریزید. اگر قالب ندارید، میتوانید آن را در ظرفی قرار دهید و وقتی سرد شد، برش بزنید. پخت مسقطی یک و نیم تا دو ساعت طول میکشد. هر چه زمان پخت بیشتر و حرارت کمتر باشد، نشاسته بهتر میپزد و بوی خامی آن گرفته میشود. در این صورت کیفیت و طعم مسقطی بهتر و خوشمزهتر خواهد بود.
مرحله پنجم
برای ریختن مسقطی در قالب مورد نظر نیازی به چرب کردن آن نیست. مواد را مستقیما داخل قالب بریزید و اجازه دهید تا 1 ساعت در دمای محیط بماند و سفت شود.
مرحله ششم
در آخر مسقطی را از قالب خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید. روی آن را با غنچههای گل محمدی تزیین کنید و به عنوان دسر در مهمانیها سرو نمایید.
طرز تهیه حلوای آرد برنج شیرازی
همانطور که اشاره کردیم، در شیراز حلواهای مختلفی درست میشوند که یکی دیگر از آنها، حلوای آرد برنج است. این حلوا مخصوصا در ماه مبارک رمضان طرفداران زیادی دارد و سفره شما را کاملتر میکند. در ضمن اگر میخواهید سفره بهتری داشته باشید، طرز تهیه آش نذری را هم مطالعه کنید و با آش و حلوای آرد برنج افطار کنید.
مواد لازم برای تهیه حلوای آرد برنج
• آرد برنج اعلا:1 پیمانه
• شکر :2 پیمانه
• آب :2 پیمانه
• گلاب :1 پیمانه
• زعفران :2/1 پیمانه (حل شده)
• روغن :2/1 پیمانه
• خلال پسته و خلال بادام: به اندازه کافی
مراحل تهیه حلوای آرد برنج
مرحله اول
ابتدا باید آرد برنج را یک روز قبل درست کنید تا آماده شود. برای این کار یک پیمانه برنج را بشویید و بگذارید چند ساعت خیس بخورد. برنج را در آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود. برنج را روی یک پارچه نخی تمیز قرار دهید تا حسابی خشک شود. سپس آن را در آسیاب بریزید تا به آرد برنج تبدیل شود.
مرحله دوم
حالا با آرد برنج آماده شده، حلوا درست کنید. ابتدا یک پیمانه آرد برنج را در ماهیتابه بریزید و روی شعله ملایم تفت دهید، اما دقت داشته باشید که رنگ آن تغییر نکند. بعد از سرد شدن آرد برنج، گلاب را مخلوط کرده و آن را کنار بگذارید.
مرحله سوم
شکر و زعفران را به همراه کمی آب داخل قابلمه بجوشانید. پس از جوشیدن آب و شکر، مخلوط آرد برنج و گلاب را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. در مرحله آخر روغن را اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله چهارم
قابلمه را از روی حرارت بردارید و با قاشق در ظرف سرو بریزید. روی آن را با خلال پسته و خلال بادام تزئین کنید.
طرز تهیه حلوا مجلسی برای ۲۰ نفر
زمانی که صحبت از تهیه دسر و شیرینی برای جمعیت بالا میشود، نکات و ترفندهای مختلفی است که باید آنها را رعایت کنیم. به خصوص حلوا با حضور پررنگ خود در مراسمات ختم، نذری و سفرههای مذهبی، معمولا برای جمعیت زیادی پخت میشود. در این بخش به شما دستور پخت حلوای مجلسی برای 20 نفر را آموزش میدهیم. این دستور حدود 1 ساعت از شما زمان خواهد برد.
مواد لازم برای تهیه حلوای مجلسی برای 20 نفر
- آرد: 1300 گرم
- زعفران آبشده: 5 قاشق غذا خوری
- هل: 2 قاشق چایخوری
- شکر: 780 گرم
- روغن مایع: 580 گرم
- کره: 200 گرم
- گلاب: 5 قاشق غذاخوری
- آب: به میزان لازم
مراحل پخت حلوای مجلسی برای 20 نفر
- ابتدا زعفران را به خوبی سابیده و داخل یک لیوان بریزید. سپس یک یا دو تکه یخ داخل لیوان انداخته و کمی آب بریزید تا زعفران به خوبی آب شود.
- در قدم دوم شکر و مقدار کافی آب را داخل یک قابلمه ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
- به محض حلشدن شکر و آب، مقداری از زعفران دمکشیده را داخل شربت شکر بریزید. دقت داشته باشید که پیش از به جوش آمدن آب، زعفران را داخل آن بریزید.
- سپس گلاب و هل را به شربت اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا مخلوط شوند. در آخر ترکیب شربت را از روی حرارت بردارید.
- در مرحله بعدی باید در سه مرحله، آرد را الک کنید. سپس آرد الکشده را در یک تابه ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید و بطور مداوم هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شده و رنگ آن کمی طلایی شود.
- کره را از قبل بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد. سپس آن را به همراه روغن به آرد اضافه کنید. آرد، کره و روغن را ترکیب کرده و مداوم هم بزنید تا مایه حلوا به خوبی طلایی شود.
- در مرحله آخر از پخت حلوای نذری شروع به اضاف کردن مرحله به مرحله شربت به آرد کنید و هر بار که شربت را اضافه میکنید آن را هم بزنید تا جایی که حلوا به قوام خوبی برسد.
- زمانی که حلوا به غلظت دلخواه شما رسید، شعله گاز را خاموش کرده و حلوا را در ظروف مورد نظر سرو کنید.
طرز تهیه حلوای هویج
حلوای هویج یکی از دسرهای مورد علاقه افراد مبتلا به دیابت است. این حلوای خوش رنگ و مزه به دلیل وجود هویج در آن، نسبتا شکر کمتری دارد. به کمک دستور زیر، شما میتوانید این دسر خوشمزه را در فصول مختلف سال درست کرده و از عطر و طعم بینظیر آن لذت ببرید. ما زمان آمادهسازی این حلوا را حدود 75 دقیقه تخمین میزنیم.
مواد لازم برای تهیه حلوای هویج
- آرد: ۱ پیمانه +۱ قاشق سوپخوری
- روغن مایع: نصف پیمانه + ۲ قاشق سوپخوری
- شکر: ۲ پیمانه + ۲ قاشق سوپخوری
- گلاب: نصف پیمانه + ۴ قاشق سوپخوری
- هویج: ۵۰۰ گرم
- زعفران آبشده: به مقدار لازم
مراحل پخت حلوای هویج خانگی و خوشمزه
- ابتدا هویجهای شستهشده و پوستگرفته را بخار پز کرده و سپس آنها را خوب له و پوره کنید.
- آرد را در سه مرحله الک کرده و سپس آن را داخل یک قابلمه بریزید. زیر قابلمه شعله پخشکن بگذارید و آرد را با شعله کم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- سپس شعله پخشکن را برداشته و روغن را اضافه کنید. سپس برای چند دقیقه هم بزنید تا مایه حلوا یکدست شود.
- در یک ظرف جداگانه، پوره هویج، گلاب، شکر و زعفرون آبشده را ترکیب کنید.
- ترکیب به دست آمده را یکجا به آرد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا به بافتی شل و یکدست برسید.
- حلوای هویج را تا زمانی هم بزنید که به راحتی از دیوارههای ظرف جدا شده و وسط ظرف به صورت یکتکه در بیاید. در نظر داشته باشید که حلوای هویج خیلی چسبندهتر از دیگر حلواها است.
طرز تهیه حلوای شیر
حلوای شیر یا حلوای شیری یکی دیگر از انواع حلوای خوشمزه ایرانی است که جایگاه ویژهای در ماه رمضان دارد. این دسر خوشمزه در کنار انواع وعده غذایی افطار در ماه رمضان سرو میشود و بافتی سبک و لطیف دارد. اگرچه طرز تهیه حلوای شیر بسیار آسان است، اما ظاهر زیبا و طعم متفاوت آن، این دسر جذاب را به یک انتخاب عالی برای مجالس و میهمانیها تبدیل کرده است. همراه ما باشید تا در ادامه همین بخش صفر تا صد طرز تهیه حلوای شیر را یاد بگیریم.
مواد لازم برای تهیه حلوای شیر
- روغن مایع: نصف پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- گلاب: یک سوم پیمانه
- پودر هل : نصف قاشق چایخوری
- شیر: ۲ پیمانه
- زعفران دمکرده غلیظ: ۳ قاشق غذا خوری
- کره: ۵۰ گرم
- آرد شیرینیپزی: ۱ پیمانه
مراحل پخت حلوای شیر مجلسی
- ابتدا شیر و شکر را در یک قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر بهخوبی در شیر داغ حل شود.
- زعفران دمکرده، گلاب و پودر هل یا عرق هل، را به شیر اضافه کنید و اجازه دهید شربت حلوا به جوش برسد.
- پس از جوشآمدن، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
- یک تابه برداشته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. آرد را در سه مرحله الک کنید سپس آرد الکشده را داخل ماهیتابه ریخته و برای 30 الی 40 دقیقه با حرارت خیلی کم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و رنگ آن کمی تغییر کند. یک درجه تغییر رنگ برای حلوای شیر کافی است.
- آرد تفت دادهشده را مجددا الک کرده و دوباره روی حرارت قرار دهید. سپس کره و روغن مایع را اضافه کنید و تفت بدهید.
- مخلوط شیر و شکر را که از حرارت افتاده به آرد اضافه کرده و هم بزنید تا حلوا غلیظ شود. همزدن حلوا را تا جایی ادامه دهید که حلوا خودش را جمع کند و از دیوارهها جدا شود.
- اجازه دهید حلوا کمی خنک شود، سپس آن را در ظرفهای مورد نظرتان سرو کنید. نوش جان!
طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل
حلوا سیاه را میتوان گرمترین و مقویترین دسر سنتی ایرانی دانست. این حلوای خوشمزه سوغات سنتی شهر اردبیل است و خواص و قوت فراوانی دارد. اگرچه نسبت به سایر حلواها، زمان تهیه حلوا سیاه اردبیل کمی بیشتر است، اما شما میتوانید آن را برای مدت طولانی (حدود 4 ماه) در یخچال نگهداری کنید. اگر یک دسر شدیدا مقوی میخواهید، از شما دعوت میکنیم با ما به آموزش طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل بیایید.
مواد لازم برای تهیه حلوا سیاه
- آرد نان سنگک: ۴ پیمانه
- آرد جوانه گندم: ۱ پیمانه
- آب: ۱ پیمانه
- کره یا مارگارین: ۱۸۰ گرم
- ادویه مخصوص حلوا: ۱ قاشق سوپ خوری
- پودر گردو: ۱۰۰ گرم
- پودر کنجد: ۵۰ گرم
- شیره انگور: ½ لیتر
- پودر پسته: ۵۰ گرم
- موم عسل: ۵۰ گرم
- کره محلی یا روغن: به مقدار کافی
مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص حلوا سیاه
- پودر دارچین
- پودر زنجبیل
- فلفل سیاه
- پودر هل
- گلپر
- زیره
- زردچوبه
همگی به میزان دلخواه
مراحل پخت حلوا سیاه اردبیلی
- آرد سنگک و آرد جوانه گندم را مخلوط کرده و در سه مرحله آنها را الک کنید. سپس یک پیمانه آب به آردها اضافه کنید تا خمیر شود.
- یک تابه متوسط را روی حرارت ملایم قرار داده و خمیر به دست آمده را تفت دهید.
- روغن یا کره محلی را به خمیر اضافه کرده و به تفتدادن ادامه دهید.
- حلوا را باید به مدت 6 ساعت به طور مداوم هر از گاهی هم بزنید که ته نگیرد.
- پس از گذشت این زمان، شیره انگور و موم عسل را به حلوا اضافه کنید و نیم ساعت هم بزنید تا مواد کاملا به خورد هم بروند.
- ادویه مخصوص حلوا را داخل مایه حلوا ریخته و هم بزنید. سپس پودر پسته ، پودر کنجد و پودر گردو را به حلوا اضافه کنید.
- تا زمانی که حلوا سیاه یکدست شد آن را هم بزنید. سپس حلوای خوشمزه و مقوی خود را به ظرفهای مورد نظرتان منتقل کرده و با گردو ، بادام یا پسته تزئین کنید.
طرز تهیه حلوای هفت مغز
حلوا هفت مغز یا گداخته یکی از دسرهای اصفهانی است که به علت قوت بسیار زیاد آن، در میان بانوان باردار و افراد دارای کمخونی محبوبیت بسیار بالایی دارد. همانطور که از اسم آن پیداست، حلوای هفت مغز ترکیبی از انواع آجیل به همراه خرما و ادویه است. تهیه حلوای هفت مغز از شما زمان زیادی نخواهد گرفت، بنابراین زمان را از دست ندهید و هرچه سریعتر این دسر ساده و خوشمزه را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه حلوای هفت مغز
- مغز گردو، پسته، فندق، بادام و بادام هندی: هر کدام 20 گرم
- پودر نارگیل: 50 گرم
- روغن حیوانی یا کره: 100 گرم
- بیسکویت ساده پتی بور: 1 بسته
- خرما بدون هسته: 100 گرم
- تخم مرغ: 1 عدد
- شکر یا پودر قند: 1 لیوان
- پودر زعفران، پودر هل و پودر دارچین: به میزان دلخواه
مراحل پخت حلوای حلوای هفت مغز
- ابتدا پوست و هسته خرماها را جدا کرده و کمی آب جوش روی آنها بریزید تا خرماها نرم شوند.
- مغزها را داخل میکسر ریخته و یک پالس یک پالس بزنید تا مخلوط شوند اما روغن نیندازند. سپس بیسکویت را خرد کنید.
- داخل یک تابه بزرگ، کره یا روغن را داغ کرده و پودر مغزیجات را داخل آن تفت دهید. سپس پودر هل، زعفران و دارچین را اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
- خرماهای نرمشده را از آب خارج کرده و داخل تابه بریزید و تفت بدهید. سپس بیسکویت و پودر نارگیل را به تابه اضافه کنید.
- در یک ظرف جداگانه، تخم مرغ و شکر را با هم ترکیب کرده و به خوبی هم بزنید.
- سپس مخلوط تخم مرغ را داخل تابه بریزید و تند تند هم بزنید تا حلوای هفت مغز خودش را بگیرد. حالا این دسر خوشمزه و مقوی را در کنار انواع چای و دمنوش، نوش جان کنید.
ایده های خلاقانه برای تزئین حلوا
ما در این مطلب تنها به برخی از انواع حلوا اشاره کردیم. اما به طور کلی همه آنها طرز تهیه و مواد اولیه سادهای دارند و میتوانید هر نوع حلوا را در مراسمها و مهمانیهای مختلف سرو کنید. تزئین حلوا قانون خاصی ندارد و تقریبا سلیقهای است. با این حال، معمولا از انواع خلال آجیل برای آن استفاده میشود. ما در بارجیل انواع آجیل و مغزها، زعفران و غنچه گل را برای پختن و تزئین کردن حلوا عرضه میکنیم. در ضمن برای سرو آن نیز میتوانید چای را هم آنلاین از ما خریداری کنید.
تزیین حلوای مجلسی برای مراسم ختم
تزئین حلوای مجلسی برای مراسم ختم، بهتر است تا جای ممکن ساده و با رنگهای تیره باشد. پیشنهاد میکنیم خلال پسته، خلال بادام، خرما و پودر نارگیل را در تهیه حلوای مراسم برای تزئین استفاده کنید. همچنین در نظر داشته باشید که بهترین روش سرو حلوای مراسم ختم، سرو تکنفره است. بنابراین از قیفهای خوراکی، کاغذهای روغنی ساده و نان بستنی کوچک و دانههای خوراکی غافل نشوید. از تصاویر زیر میتوانید برای ایدهگرفتن درباره تزیین حلوای مجلسی مراسم ختم استفاده کنید.
تزیین حلوای خانگی به روش تهیه کیک حلوا
اگر جزو عاشقان کیک هستید اما از ترکیب کیک و حلوا اطمینان کافی ندارید، این بخش برای شماست. تزیین حلوا به روش کیک حلوا یکی از جذابترین روشهای سرو این دسر است. برای این کار کافی است یک خمیر پای خانگی درست کنید و پس از خنکشدن، حلوای مورد نظرتان را داخل آن بریزید. کیک حلوا را داخل یخچال گذاشته و پس از خنکشدن، به روش دلخواه آن را تزیین کنید.
پیشنهاد میکنیم برای یادگیری طرز تهیه خمیر پای کیک حلوا مقاله طرز تهیه انواع پای ساده به روش خانگی را مطالعه کنید.
تزیین حلوا با ماسوره
تزیین حلوا با ماسوره یکی از محبوبترین و زیباترین روشهای تزیین این دسر است. برخلاف آنچه که به نظر میرسد، تزیین حلوا با ماسوره چندان سخت نیست. کافی است یک ماسوره فلزی یا پلاستیکی تهیه کنید و یک قیف پلاستیکی داشته باشید. به جای قیف از کیسه فریزر هم میتوانید استفاده کنید. سپس قدمهای زیر را دنبال کنید.
- سر قیف پلاستیکی یا گوشه کیسه فریزر را با یک قیچی ببرید. سپس از انتهای قیف با کیسه، ماسوره را وارد آن کنید. اگر احساس میکنید قیف برای ماسوره کوچک یا تنگ است، میتوانید یکم بیشتر سر کیسه را ببرید.
- برای ماسوره زدن حلوا، حلوای ما نباید خیلی داغ یا خیلی سرد باشد. با این حال اجازه دهید تا از داغی اولیه بیفتد، سپس آن را داخل کیسه قیف بریزید.
- یک سینی بزرگ برداشته و به شکل دلخواه، ماسوره بزنید. شما میتوانید با تهیه انواع فرم گل، حلوای مجلسی خود را تزیین کنید.
تزیین حلوا با پودر نارگیل و مغزها
در آخر اگر میخواهید یک حلوای مجلسی با تزیین آسان داشته باشید، پیشنهاد ما استفاده از انواع مغزها و البته پودر نارگیل است. کافی است پیش از سردشدن حلوا، کمی از آن را برداشته و داخل ظرف سرو، صاف کنید. سپس با چنگال، چوب بستنی، پشت قاشق و هرچیزی که در خانه دارید، طرحهای تکرارشونده زیبا روی آن ایجاد کنید. در نهایت با سلیقه خودتان روی هر ظرف را با پودر نارگیل، گل محمدی، بادام و پسته تزیین کنید.
آموزش تهیه حلوا به سبک مجله بارجیل
مطلبی که خواندید با 11 طرز تهیه حلوای مختلف، کاملترین راهنمای پخت حلوا است. این بار در مجله بارجیل به سراغ محبوبترین دسر سنتی ایرانی یعنی حلوا رفتیم. دسر حلوا در بسیاری از مراسمات و سنتهای ایرانی، حضور دارد. بنابراین یادگرفتن طرز تهیه حلوا، برای هر آشپز خانگی ضروری است. به نظر شما خوشمزهترین حلوای ایرانی کدام است؟ آیا میتوانید طرز تهیه حلوا دیگری به جز آنچه در این مطلب خواندید به ما بیاموزید؟ در بخش نظرات همین مقاله، آماده شنیدن دستور حلواهای شما خوانندگان محترم مجله بارجیل هستیم.
منبع: persiangood